Ajankohtaista‎ > ‎

Tuplaturva 2021 -vakuutus

lähettänyt Annukka Salmi 14.6.2021 klo 22.35
Liikunnan toiminnanvastuun ja vapaahehtoistyöntekijöiden TAPATURMAVAKUUTUKSEN, Tuplaturvan, tarjoaa Suomen Olympiakomitea yhdessä Pohjola Vakuutuksen kanssa. Tapaturmavakuutus korvaa seuramme ja Sukeltaja -liiton kaikenikäisille jäsenille vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Tapaturma voi sattua esim. seuran järjestämissä tapahtumissa, valmennuksissa, koulutuksissa, varainhankinnassa, luottamusmiestyössä tai toimistotyössä. Näihin toimintoihin liittyvät välittömät matkat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Vakuutus on voimassa Suomessa ja tilapäisesti (max 3kk) ulkomaan matkoilla, samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Vakuutus ei ole voimassa urheillessa eikä työsuhteessa aiemmin mainittuihin toimintoihin sattuneiden tapaturmien varalta. Työkorvausta saavien tapaturmat kuitenkin kuuluvat vakuutuksen piiriin.

Vakuutuksen korvausmäärät hoitoturvan, invaliditeettiturvan ja kuolinturvan osalta ovat 8500e. Hoitoturvassa omavastuu on 100e tapaturmaa kohti. Vakuutuksesta ei korvata fysikaalisen hoidon kustannuksia.


Toiminnan VASTUUVAKUUTUS (voimassa Euroopassa) korvaa liiton tai seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttaman henkilö- ja esinevahingon, josta vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa. Vahingon voi aiheuttaa esim. vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee seuran toimeksiannosta. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun silloin, kun vakuutettu on pääsymaksullisen tai -maksuttoman tilaisuuden, harjoituksen tai leirin järjestäjä. Huomioitavaa on, että toiminnan vastuuvakuutus ei ole korvauspiiriltään yhtä laaja kuin vakuutetun lain mukainen korvausvelvollisuus. Vakuutus ei esimerkiksi korvaa vakuutetun hallussa, lainassa, vuokralla tai muutoin vakuutetun hyödykseen käytettävän olevalle omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja.

Vakuutusyhtiö selvittää seuran puolesta korvausvelvollisuuden ja vahingon määrän, neuvottelee korvauksen vaatijan kanssa, hoitaa mahdollisen oikeudenkäynnin ja siitä aiheutuvat kustannukset sekä korvaa sen vahingonkorvauksen, jonka seura on velvollinen maksamaan. Korvauksen enimmäismäärä henkilö- ja esinevahingoissa on 1 000 000e. Omavastuu on jokaisessa vahingossa 600e.


Lisätietoja Tuplaturvaesitteestä
https://www.olympiakomitea.fi/uploads/dlm_uploads/2021/01/f6f2f204-tuplaturva_esite_2021_fi.pdf
ja numerosta 0303 0303

Suomen Olympiakomitea / Edut liitoille ja seuroille:
https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/jasenpalvelut/edut-sopimukset-liitoille-seuroille/


Tapaturman sattuessa ota yhteyttä Pohjola Terveysmestarit -palveluun, nro 0100 5225. Soittaessasi on hyvä varautua kertomaan Tuplaturvaan kuuluva vakuutusnumero (tapaturmavakuutus 16-550-119-2). Pohjola Terveysmestarit -palvelusta saat ohjausta sopivaan hoitoon tai lähimpään sopimukseen kuuluvaan lääkärivastaanottoon. Jos hakeudut lääkäriin itse tai olet jo käynyt hoidossa, maksat lääkärikulut ensin itse ja teet vahinkoilmoituksen op.fi palvelussa jälkikäteen.

Vastuuvahingoissa ilmoituksen tekee vakuutukseen kuuluvan seuran, liiton tai Suomen Olympiakomitean työntekijä verkossa osoitteessa vahinkoapu.op.fi (valitse Yritysasiakkaat – Toiminta ja vastuu – Yritykseni aiheutti toiminnallaan vahinkoa toiselle ja toimi annettujen ohjeiden mukaan). Vastuuvakuutuksen vakuutusnumero on 16-549-997-7.

Comments