Ajankohtaista‎ > ‎Vanhat tapahtumat‎ > ‎

Kaatialan sukellusleiri pe 17. – su 19.8.2018

lähettänyt Annukka Salmi 18.6.2018 klo 1.41   [ 17.2.2019 klo 4.18 päivitetty ]
Sukelluskohde on Kaatialan louhos, osoite: Louhostie 330, Kuortane. Kohde sopii kaikentasoisille sukeltajille.

Kaatiala on yksi Suomen suosituimmista sukelluskohteista. Kaatialassa sukellustoiminta on jokamiehen oikeus ja sekä maanomistajat että Kuortaneen kunta ovat olleet myötämielisiä sukellustoiminnalle.

Majoituspaikkanamme toimii Sarvikkaan mökkikylän Koskipirtti -mökki. Majoitustilaa löytyy 10 hlö:lle. Majoituksen hinta koko viikonlopulle on 260e, joka jaetaan majoittujien kesken. Omat pyyhkeet, lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat tai makuupussi mukaan. Mökin yhteydessä on sauna ja käytössämme on myös rantamökin saunaosasto. Majoituspaikasta on noin 6km sukelluskohteelle Kaatialan louhokselle.
Majoituspaikan osoite: Sarvikkaan koskimökit, Uusitie 21, 63230 Lentilä, Kuortane.

http://www.sarvikkaankoskimokit.fi/mokit/koskipirtti/

Mökkien pääsulakekoko on 2*35 ampeeria, joten sähkömootterilla toimiva kompressorin käyttö on mahdollista. Mökkimme yhteydessä on voimavirtapistoke.

Mukaan voi lähteä myös ei-sukeltavat perheenjäsenet. Majoituspaikan lähistöllä on mielenkiintoisia kohteita myös heille: Kuortaneen Golf 11km, Tuurin kauppakeskus 17km, Kuortane sport resort 18km, Ähtäri zoo 39km, PowerPark 60km.

Kaatialan louhos on Kuortaneen Lentilässä sijaitseva käytöstä poistunut avolouhos, josta on louhittu maasälpää ja kvartsia. Jätekivikasoista kerätään vielä nykyäänkin korukiviä. Alueella on kaksi veden täyttämää louhosta. Pienempi on uimala- ja suurempi sukelluskäytössä. Suurempi louhos on pyöreä, halkaisijaltaan yli 200m, jossa syvyttä on yli 30 metriä. 21m syvyydessä on sukelluskello ja lisäksi louhoksesta löytyy autonromu ja pienoislentokone. Louhoksessa on myös kattava luolasto monine sivuhaaroineen. Pienempiä turistiluolia, kaivosauton kääntöpaikkoja, on noin 20m.

Veteen pääsee louhoksen matalasta päästä loivaa kaivostietä pitkin ja syvässä päässä on rappuset, jotka vievät 4m syvyydessä olevalle tasanteelle.

Ruokailut ja aamupalat voi kukin järjestää sopivalla katsomallaan tavalla. Mökissä voi laittaa ruokaa ja rannalla on laavu ja grilli käytössämme. Lähistöllä on Nesteen huoltoasema jossavoi käydä syömässä.

Matkaan lähdemme perjantaina 17.8. aamulla ja palaamme sunnuntaina illansuussa. Etäisyys Torniosta noin 500km. Poislähtiessä mökin siivouksesta vastaa majoittujat.

Ilmottautumiset Annukalle, puh: 0400 293675 tai e-mail: annukka.salmi(a)gmail.com


Comments