Ajankohtaista‎ > ‎Vanhat tapahtumat‎ > ‎

Meriarkeologinen työpaja ke 5.9.2018 Torniossa

lähettänyt Annukka Salmi 29.8.2018 klo 9.09   [ 17.2.2019 klo 4.17 päivitetty ]
Museoviraston ja Metsähallituksen yhteisen Baltic-RIM hankkeen kenttätöitä tehdään Selkä-Sarven ympäristössä 3.-14.9.2018. Kenttätöihin liittyen Tornion maakuntamuseolla järjestetään meriarkeologinen työpaja keskiviikkona 5.9.2018 klo 16.30 alkaen. Työpajaan ovat tervetulleita paikalliset sukeltajat, merihistorian tutkijat ja harrastajat. Työpajassa esitellään Museoviraston vedenalaisiin muinaisjäännöksiin liittyvää vedenalaistoimintaa ja ajankohtaisia hankkeita. Tarkoitus on keskustella sukeltajien ja merihistorian tutkijoiden kanssa sekä kerätä ns. hiljaista tietoa Perämeren vedenalaisesta kulttuuriperinnöstä. Museovirasto on myös kiinnostunut piirtämään kartalle paikkoja, jotka ovat sukeltajille merkityksellisiä maisemallisten tai kulttuurihistoriallisten arvojen vuoksi.

Museovirastosta kutsun on lähettänyt meille Sari Nuotio ja Riikka Tevali.
Yhteistyötä halutaan tehdä paikallisten sukeltajien sekä merihistorian tutkijoiden ja harrastajien kanssa

Sukeltajaliitto toimii Museoviraston kumppanina hankkeessa. Baltic-RIM hankkeen tavoitteena on mm. vedenalaisen kulttuuriperinnön huomioon ottaminen merialuesuunnittelussa.

Lisätietoa hankkeesta
https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/merellinen-kulttuuriperintoe

Aiheeseen liittyen
https://www.lapinkansa.fi/lounaislappi/uusin-hylkyloyto-heinakuussa-simossa-perameren-pohjukka-on-pitkalti-viela-tutkimaton-201100465/


Comments