Ajankohtaista‎ > ‎Vanhat tapahtumat‎ > ‎

Raajärven ryske 6.-8.9.2019

lähettänyt Annukka Salmi 21.6.2019 klo 2.22   [ 10.1.2021 klo 9.18 päivitetty ]
Perinteinen Tunturissa tärähtää -sukellusleiri pe 6.- su 8.9.2019 muuttuukin Raajärven ryskeeksi Kropiovaaran majoituksemme peruutuessa. Ajankohta pysyy samana.

Leirille ovat tervetulleita myös muiden sukellusseurojen jäsenet.
Raajaärvi on Rovaniemen maalaiskunnassa, Kemijärvellä. Etäisyys Torniosta on noin 190km ja Rovaniemeltä noin 70km.

Sukelluskohteina on Raajärven avolouhokset. Suuremmassa louhoksessa syvyyttä löytyy maksimissaan noin 48m. Pienemmässä louhoksessa syvyys max on noin 18m. Pohja on hiekkaa ja/tai kiveä. Näkyvyyttä on noin 5-15m.

Sukelluskohteet soveltuvat kaiken tasoisille sukeltajille, joten voit tulla mukaan, vaikka olisit aloittelija tai muuten vaan vähän sukeltanut. Suurempi louhos on lähellä majoituspaikkaamme. 

Mukaan voi lähteä myös ei sukeltavat -perheenjäsenet. Kohteessa on luontopolku.

Avolouhokset ovat 1970-luvulla loppuneen rautakaivostoiminnan jäljiltä ja nykyään sukelluskäytössä. Isossa louhoksessa on pieni laituri, jonne johtaa melko jyrkät portaat. Autolla pääsee noin 100m päähän veteenmenopaikasta. 

Pieni louhos sijaitsee noin 2km päässä isommasta. Pienen louhoksen pohjalla on lava ja rannalla on laituri helpottamassa veteen menoa.

Kummankin louhoksen vieressä on kaivostorni, jotka toimivat hyvinä maamerkkeinä suunnistaessa louhoksille.

Rovaniemen urheilusukeltajat ylläpitävät mm. sukelluskohteiden portaita. Rovaniemen urheilusukeltajat toivovat, että sukeltajat ottaisivat yhteyttä heihin sukeltamista louhoksissa. Yhteyshenkilö: PJ Niko Säynäjäkangas, Rovaniemen urheilusukeltajat ry 

Kohdetietojen lähde:


Majoitumme Ravintola Mainarin ylläpitämässä rivitalomajoituksessa. Rivitalossa on kahden hengen huoneita 6kpl. Huonehinta on 37e/hlö/vrk. Hintaan kuuluu aamiainen Ravintola Mainarissa, liinavaatteet, pyyhkeet ja sauna. Lisäksi on mahdollista saada lounas 12e ja päivällinen/illallinen 15e Ravintola Mainarissa. Yleensä ruoka on ollut tosi hyvää. Sovimme leiriläisten kesken käymmekö syömässä esim. illallisen vai kokataanko itse. Rivitalossa on keittiö, jossa ruuanlaitto onnistuu.


Ylen sivuilta löytyvä uutinen vanhasta kaivoskylästä ja ravintola Mainarista.


Majoitus
Wanha Kaivoskylä Mainari Oy
Kaivostie 100
97590 Raajärvi, Suomi

Lisätietoja ja ilmottautumiset:
Niko Alaluusua 040 7350935

Comments